Beslenme ve Diyetetik Laboratuvarı

Beslenme ve Diyetetik Laboratuvarında, sağlıklı besin hazırlama ve hazırlama sırasında gerçekleşen fiziksel, kimyasal değişimleri gözlemleme, pişirme, saklama koşulları, malzemelerin besin ögesi bakımından sağlık üzerine etkileri ile ilgili uygulamaların yanı sıra hastalık ve özel durumlara özgü tarifler hazırlanarak kalıcı öğrenme gerçekleştirilmektedir.

İdari Kadro

Rektör Yardımcısı

Prof. Dr. Ahmet İLVAN

[email protected]

444 1 428 - 56102

Dekan

Prof. Dr. Ayşegül KAPTANOĞLU

[email protected]

444 1 428 - 28010

Laboratuvarlar Koordinatörü

Öğr. Gör. Veli Bülent UÇAR

[email protected]

444 1 428 - 14628

Akademik Kadro

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı

Prof. Dr. Halit Tanju BESLER

[email protected]

444 1 428 - 28117

Prof. Dr.

Haydar ÖZPINAR

[email protected]

444 1 428 - 12926

Doç. Dr.

Mehmet AKMAN

[email protected]

444 1 428 - 28113

Dr. Öğr. Üyesi

Muhammet Turabi YERLİ

[email protected]

444 1 428 - 28110

Dr. Öğr. Üyesi

Zeynep Begüm KALYONCU ATASOY

[email protected]

444 1 428 - -

Dr. Öğr. Üyesi

ZEHRA GÜLSÜNOĞLU KONUŞKAN

[email protected]

444 1 428 - -

Doç Dr.

Gülay BAYSAL

[email protected]

444 1 428 - 22409

Dr. Öğr. Üyesi

Ülkü DEMİRCİ

[email protected]

444 1 428 - 28112

Öğretim Görevlisi

Ceyda DURMAZ

[email protected]

444 1 428 - -

Araştırma Görevlisi

BURCU ERSOY

[email protected]

444 1 428 - -

Araştırma Görevlisi

Büşra GÖZ

[email protected]

444 1 428 - -

Besin İlkeleri Laboratuvarı

Blender

Genel Bilgi Yiyecek ve içecekleri karıştırmak veya püre haline getirmek için kullanılmaktadır.
Marka ve Model Arzum AR 1010
Teknik Özellikler

Blender Tipi :El Tipi Blender Gövde Malzemesi: Plastik Bıçak Özelliği: Çelik Turbo Fonksiyonu: Yok Fonksiyonlar: Blender Güç (W) : 600 W

Elektrikli Fırın

Genel Bilgi Yemeklerin eşit ısıda pişirilmesi için kullanılmaktadır.
Marka ve Model SİLVİRLİNE AEF 6601 W02 BEYAZ
Teknik Özellikler

Voltaj 220-240 V
Azami Güç 2300 W
Fonksiyon 3 programlı
Kapasite 72 lt

Katı Meyve Sıkacağı

Genel Bilgi Taze meyve ve sebzelerin suyunu çıkarılması için kullanılmaktadır.
Marka ve Model Arzum AR191
Teknik Özellikler

1000 W Güç
2 Hız Kademesi
1500 mL Sürahi Kapasitesi

Set Üstü Ocak

Genel Bilgi Yemeklerin ısıtılması ve pişirilmesi için kullanılmaktadır.
Marka ve Model KUMTEL KO-40 TAHDF
Teknik Özellikler

Ürün Tipi ankastre
Yakıt Türü Doğal Gaz-LPG
Ocak Göz Sayısı 4, Gaz emniyet sistemi

Streç Sarma Makinesi

Genel Bilgi Yiyeceklerin dış kısmının streç ile sarılması için kullanılmaktadır.
Marka ve Model Mage ST 45
Teknik Özellikler

Ölçü:520*600*190 mm
Isı ayarı : 50-300 C
Streç boyutu:45*1500

Rezervasyon Takvimi
kullanim

Makale Başlığı

02.02.2020 Detaylar

*

LaboratuvarCihaz AdıTest Adı/Tedavi Parametreleri/Yapılan Uygulamalar
İstanbul Aydin Üniversitesi Halit Aydın Kampüsü No:38 , Sefaköy–Küçükçekmece, Istanbul, 34295 Tel: 444 1 428

Bizi Takip Edin